VHC Oktoberfest 5. November

babyclub

Studentenhockey

Senioren Trimhockey

Trimhockey: dat is trimmen met een stokkie!

Je wilt lekker buiten bezig zijn. Op een uitdagende manier. Niet te vrijblijvend, maar ook niet te fanatiek. In een gezellige groep, zodat jij de anderen en de anderen jou motiveren. Dan is trimhockey bij VHC een goed alternatief!

Wat is [trim]hockey?

Trimhockey, dat is trimmen met een stokkie! Lekker bezig zijn met de hockeysport. Onder de enthousiaste leiding van trainer Ron van Weerdt worden op dinsdagavond de belangrijkste technieken geleerd en geoefend, want hockey is technisch een heel uitdagende sport. Al doende worden natuurlijk ook conditie en motoriek verbeterd. In allerhande spel- en partijvormen komen inzicht en samenspel aan de orde.

Voor wie is trimhockey?

Trimhockeyers zijn merendeels 30-plussers en hebben meestal geen of weinig hockeyervaring. Vaak zijn het ouders van kinderen die op hockey zitten en die zelf ook wel eens een balletje willen [leren] slaan. Trimhockey is een leuke manier om met de sport kennis te maken.

Er zijn ook trimhockeyers die helemaal geen binding met de hockeysport hebben, maar gewoon gezellig en sportief samen bezig willen zijn. Of het zijn mensen die wel hockeyervaring hebben, maar die niet meer in een reguliere competitie willen spelen, omdat ze niet meer elk weekend present willen of kunnen zijn.

Wat heb je nodig voor trimhockey?

Niet veel, maar wel iets:

• In de eerste plaats natuurlijk een gezonde dosis enthousiasme.
  • Verder een hockeystick. Koop niet meteen de duurste. Laat je adviseren in een sportzaak of door de trainer.
  • Ook scheenbeschermers zijn heel belangrijk. Zo’n hockeyballetje is niet zo groot, maar wel hard. Het kan dus gemeen aankomen. Met scheenbeschermers is dat probleem verholpen.
  • Een mondbeschermer is eveneens aan te raden.
  • Kunstgrasschoenen , want goed schoeisel vergroot het spelplezier: meer grip bij lopen, keren en wenden en minder kans op blessures.

En je moet natuurlijk lid worden van VHC als je besluit om met de trimhockeyers mee te gaan doen. De contributie bedraagt € 140,00 per jaar (seizoen 2015-2016).

Wat zijn de krenten in de trimhockeypap?

Dat is heel verschillend. Voor de een is dat het eerste doelpunt, voor de andere het gevoel lekker bezig te zijn in de buitenlucht. Of misschien is het wel de derde helft, als er gelegenheid is om nog even gezellig na te praten. Hoogtepunten zijn ook de wedstrijdjes die zo af en toe tegen trimhockeyers van andere clubs worden gespeeld. Spannend als je voor het eerst [in lange tijd] aan de afslag van een heuse wedstrijd staat!

Waar krijg je meer informatie over trimhockey?

Wil je [nog] meer weten over trimhockey, mail dan met Niels Mulders, coördinator senioren/veteranen, via [email protected] of bel hem via 06-53560016. Of kom gewoon een keer op dinsdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur tijdens een training kijken en kennismaken! Misschien ben jij wel de enthousiaste collega waar de trimhockeyers van VHC — ze noemen zichzelf de ‘Trimsalon’ — naar op zoek zijn! Je kunt drie keer vrijblijvend meetrainen om kennis te maken met de sport en met de groep. Daarna ben je verkocht, want verknocht aan het trimhockey!

Tot ziens bij de trimhockeyers van VHC!
VHC Venlo APP
Apple Store Google Store