Info junioren

Echte helden hockeyen bij VHC

Ik wil graag hockeyen

Leuk dat je misschien komt hockeyen bij VHC. Om te kijken of je hockey ook echt leuk vindt, kun je enkele keren meetrainen. Hiervoor heb je naast normale sportkleding of een trainingspak een gebitsbeschermer (kunststof bitje) nodig en een hockeystick, die je waarschijnlijk ook wel kunt lenen bij VHC.
Aanmelden
Als je na de kennismakingstraining(en) besluit om lid te worden dan kun je inschrijven via de website. In de menubalk Informatie/Inschrijven. Dat wijst zich verder vanzelf. Gefeliciteerd! jij wordt een held bij VHC!
Tenue
Bij VHC dragen we de kleuren blauw/wit. Dat wil zeggen een blauwe VHC broek of rok, wit shirt en blauw/witte VHC kousen. Indien nodig dragen we bij uitwedstrijden het uit-tenue met een rood shirt. Verder zijn in de wedstrijden een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht.
In welk team ga je spelen
Kleuters (4-5 jaar): leuke spelletjes met of zonder hockeystick.
Benjamins (6 jaar): gericht hockeytraining met onderlinge partijtjes.
F (7 jaar): 3-tal hockey (twee 3-tallen) selen op 1/8 veld - 2 x 20 min.
E6 (8 jaar): 1/4 veld - 2 x 25 min.
E8 (9 jaar): 1/2 veld - 2 x 30 min.
D (10-11 jaar): volledig elftal - 2 x 35 min.
C (12-13 jaar): volledig elftal - 2 x 35 min.
D (14-15 jaar): volledig elftal - 2 x 35 min.
A (16-17 jaar): volledig elftal - 2 x 35 min.
Vanaf 18 jaar: senioren (jong)

Jeugdafdeling

De jeugdafdeling bij onze hockeyclub

De jeugdafdeling maakt, tezamen met de mini’s, ruim 50% van het totale ledenbestand uit.
Dit betekent 33 teams, die, vanaf de jeugd, 2 x per week trainen en op zaterdag competitie spelen.
Trainingen worden gegeven door goed opgeleide trainers en bij de wedstrijden wordt elk team gecoacht door een of twee, veelal ervaren, coaches.

De competitie kent een regionale indeling, hetgeen inhoudt dat gespeeld wordt tegen clubs uit Limburg en Brabant.
Enkele van onze topteams spelen hoofdklasse waarbij wedstrijden door geheel Nederland plaatsvinden
De competitie kent een herfstdeel van september tot december en een lentedeel van maart tot juni. In de winterperiode wordt een zaalhockeycompetitie afgewerkt.

Na afloop van de veldcompetitie, in juni, neemt elk team deel aan een, veelal meerdaags, toernooi.
Zo’n toernooi wordt gezien als een gezellige afsluiting van het seizoen.

Gedurende het seizoen kennen wij bij de jeugd, naast het hockey, enkele zeer vermaarde feestavonden en een groots opgezette playbackshow.

U begrijpt dat de organisatie van zo’n omvangrijke jeugdafdeling niet alleen kan draaien op vrijwilligers. Met betrekking tot het rijden naar uitwedstrijden en het uithelpen in het clubhuis wordt een beroep gedaan op de ouders.
Maar daar krijgen zowel u als de kinderen veel gezelligheid en leuke contacten voor terug.

16-7 - 20-7 Springdagen 2018
18-7 Bestuursvergadering