VHC 90 jaar! 30 juni 2018
Party Service Venlo

Warming Up App


Oefeningen voor elk team/niveau
Babylidmaatschap

Een babylid aanmelden?: [email protected]l

babyclub

Studentenhockey

Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

18-1-2018
GEEN buitentrainingen vandaag!
 
In verband met de storm, zijn er vandaag, donderdag 18 januari, geen buitentrainingen op onze velden. Nieke Laumans, trainingscoördinator jeugd.
 

17-1-2018
JB1 Zaal gaat voor Zuid Nederlands kampioenschap
 
Aanstaande zaterdag 20 januari kan JB1 Zaal Zuid Nederlands Kampioen worden. ZJB1 werd winnaar in de poule en mag daardoor in het Indoor Sportcentrum Eindhoven kruisfinales spelen. Om 11.00 uur spelen de mannen van coaches Ivo, Job en Peter tegen Push uit Breda. Om 13.00 uur speelt ZJB1 vervolgens de finale of de troostfinale. Wij hopen op veel support vanuit Venlo. Succes mannen!
 

14-1-2018
Zaal Jongens B1 kampioen!
 
De eerste zaalkampioen is er. En wat voor een! Zonder puntenverlies werd ZJB1 gisteren thuis in de Rijnbeekhal kampioen in de Topklasse met zeer goed spel resulterend in b.v. 5-1 en 7-3 winst op Den Bosch JB1! Dat betekent deelname op 20 januari aan de Zuid Nederland Kampioenschappen in Eindhoven en daarna misschien wel Nederlandse Kampioenschappen.

Gefeliciteerd mannen: Luka, Sem, Vincent, Jannik, Freek (als invaller voor Wouter die op school-skikamp was), Casper, Lucas, Sjuul en Mees. En gefeliciteerd begeleiding Ivo en Peter en zeker niet te vergeten Job die 6 van de 8 wedstrijden als coach voor Ivo waarnam. 

3-1-2018
Arbitrage
 

In oktober 2017 heeft de arbitragecommissie een groot beroep gedaan op iedereen om zich zo veel mogelijk in te spannen om het fluiten goed te laten verlopen.
We hebben toen ook gezegd dat we veel moeten inhalen als het gaat om arbitrage en dat we vaker dan normaal een beroep moeten doen op teams om te fluiten.
Ook als je geen kaart hebt vinden we het belangrijk dat je ervaring opdoet. Bovenal is het natuurlijk zo dat als je lid bent van VHC dat fluiten er gewoon bij hoort. 

 

Hetzelfde grote beroep willen we nu als bestuur doen op iedereen als het gaat om fluiten in de zaal.

Dat zou kunnen betekenen dat we je vragen te fluiten, ook al speel je niet mee in die zaal. We gaan daarbij echt proberen dit tot een minimum te beperken.

Ook als je nog geen kaart hebt zou het kunnen dat je toch gevraagd wordt te fluiten want ervaring opdoen is ook belangrijk. 

 

Nogmaals, het is een overgangsjaar waarin we zoveel en zo snel mogelijk achterstanden proberen in te lopen.

Dit is niet eenvoudig maar de arbitragecommissie doet zijn uiterste best, waarbij aan de leden en ouders om begrip voor de situatie wordt gevraagd. 

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur VHC 

22-12-2017
KNHB vacature competitieleider
 
De KNHB heeft de vacature voor Competitieleider Veldhockey Zuid Nederland open staan en wil ook graag de clubs hierop attenderen. De KNHB meldt: "Eerder hebben wij gecommuniceerd dat Renskje als Competitieleider Veldhockey Zuid Nederland afscheid gaat nemen. Helaas is tot op heden geen geschikte kandidaat gevonden om de functie over te nemen. Op die reden is de vacature gisteren weer opengesteld. Wij willen aan jullie vragen deze vacature te delen met jullie leden en met geschikte kandidaten. Meer informatie is te vinden op de website van de KNHB.

Doordat er nog geen opvolger is blijft Renskje tot (uiterlijk) 1 maart aan als Competitieleider Veldhockey Zuid Nederland. (bron: Mededelingen KNHB d.d. 22 december 2017).

 

21-12-2017
Bericht ter informatie van de leden van HCB, THC en VHC
 

Venlo, 21 december 2017: Zoals u wellicht al heeft vernomen uit de diverse media zitten we als besturen van de drie hockeyclubs in Venlo samen met de gemeente aan tafel om ons vanuit een gezamenlijke behoefte (zowel gemeente als de drie verenigingen) te oriënteren op de toekomst.

 

We willen samen verkennen en toekomstgericht kijken naar hoe hockey binnen de gemeente Venlo er over een aantal jaren uitziet of uit kan gaan zien. Dit gelet op een aantal ontwikkelingen die te onderkennen zijn, zoals ledenaantallen, vrijwilligers en niet op de laatste plaats een veranderende rol van de gemeente in beheer en onderhoud van de hockeyparken. Maar ook de behoefte aan schaalgrootte om de hockeysport "professioneler” en op een kwalitatief hoog niveau aan te kunnen blijven bieden.

Daarbij ontkomen we er niet aan om ook de urgente problematiek van renovatie van toplagen van diverse hockeyvelden (THC en VHC) mee te nemen.

 

Deze verkennende fase willen we afsluiten in februari 2018. Als er tussentijds aanleiding is om jullie als leden bij te praten, dan gebeurt dit bij alle drie de verenigingen met dezelfde tekst. Hiermee willen we bereiken dat iedereen op eenzelfde wijze wordt geïnformeerd.

 

Als bestuur hebben we niet (alleen) alle kennis in pacht. Daarom willen we jullie als leden betrekken bij deze ontwikkeling. Hiertoe wordt er in de tweede seizoenshelft een gezamenlijk ‘hockeycafé’ georganiseerd, waarin we ook jullie mening vragen over de toekomst van hockey in Venlo.

 

Zodra plaats, datum en tijd van dit hockeycafé bekend zijn, wordt dit bekendgemaakt.

 

Namens de drie hockeyclubs,

 

 

Rik van Baal (vz HCB)               Thomas Vossen (vz THC)                      Leopold Hermans (vz VHC)

 

9-12-2017
KNHB regels afgelastingen zaalwedstrijden bij weeralarm
 
In de bijlage de regels die van toepassing zijn voor het afgelasten van zaalwedstrijden vanwege een weeralarm (code rood, oranje of eventueel code geel): de KNHB procedure afgelastingen zaalhockey.
 26-11-2017
Sluiting clubhuis vanwege winterstop
 
A.s. weekend zijn de laatste veldwedstrijden van de eerste seizoenhelft. Vanaf maandag 27 november is het clubhuis weer regulier gesloten in verband met de winterstop in het veldhockey. Alle geplande activiteiten die in de agenda staan, of in overleg worden ingepland, gaan vanzelfsprekend gewoon door. Elian van Ewijk, Party Service Venlo
 

24-11-2017
Ons VHC-embleem
 

Ons VHC-embleem: Iedere VHC-er draagt op zijn clubtenue het VHC-embleem. Dit embleem is ontworpen door Jan Perey in 1932. Dat was het jaar waarin VHC in de competitie van de Bond ging spelen. Voor die tijd werd alleen vriendschappelijk gespeeld, vooral tegen Duitse clubs in de directe omgeving maar ook wel tegen Concordia uit Roermond. In het clubhuis bij de infobalie hangt nu een vaantje dat in 1932 aan de club werd aangeboden door de COC, dat was de Commissie Ontspanning en Contact.


In de loop der jaren is er nogal wat geëxperimenteerd met ons embleem. Zo vonden we in het archief een ontwerp waarop de mannelijke figuur vervangen werd door een dame, maar dat voorstel is nooit op onze clubtenues terecht gekomen.
In de zeventiger jaren, toen alles anders moest, werd een poging gedaan om een moderner vormgeving door te voeren. Sjraar Zeelen noemde dat "het skelet”. Het heeft niet lang standgehouden, en dat is maar goed ook.
Nu zijn we weer terug bij het oorspronkelijke ontwerp. Het siert de gevel van het clubhuis, het briefpapier, de website en natuurlijk onze tenues. Laten we dat maar zo houden!

 

Namens de archiefcommissie,

Theo Houba 

13-11-2017
Clubbonus voor VHC bij aanschaf Volvo
 
Denk je aan een nieuwe auto? Denk dan aan Volvo en aan VHC! Bij aankoop van een nieuwe Volvo door een clublid of ouder van een lid van VHC krijgt de club de Volvo Clubbonus, rechtstreeks € 1.000 netto in de clubkas! Een fantastische beloning voor VHC en een top auto om in te rijden. Volvo heeft een mooi promotiefilmpje gemaakt dat je kunt openen via deze link: Volvo Clubbonus.


 

26-10-2017
Bericht van de arbitragecommissie, beleid en stappenplan
 

In het door de leden onlangs goedgekeurde beleidsplan van VHC wordt aangegeven dat arbitrage meer en betere aandacht moet krijgen. Het is nu tijd om jullie te informeren over de stappen die tot nu toe zijn gezet door de arbitragecommissie en de plannen die nog gaan komen.

 

Als eerste wijzen we iedereen op de volgende opmerking die te vinden is op onze website onder het hoofdstuk arbitrage:

 

De KNHB heeft verplicht gesteld dat alle A- en B-jeugd in het bezit dient te zijn van een geldige scheidsrechters kaart. Wij als club ondersteunen deze zienswijze en zullen dus met regelmaat een verplichte scheidsrechters cursus aanbieden voor leden die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechters kaart. In het gunstigste geval wordt er aan de C-jeugd al een cursus gegeven. Op deze manier leert de jeugd op jonge leeftijd al de regels kennen. Tevens zal de C-jeugd al zo nu en dan ingedeeld worden om de jongste-jeugd te fluiten/begeleiden. Hierdoor kan de C-jeugd al ervaring opdoen met het fluiten, zodat, als ze later de B- en C-jeugd moeten fluiten, al weten wat het vak inhoudt.

 

De nieuwe arbitragecommissie heeft geconstateerd dat de afgelopen jaren te weinig is gedaan aan het onderdeel arbitrage. Dat is geen goede ontwikkeling. Zeker ook omdat we als doel hebben dat elk spelend lid van VHC kennis heeft van de regels en deze ook zelf kan toepassen op het moment dat gevraagd wordt een wedstrijd te fluiten. We hebben ons zelf een duidelijke opdracht gegeven: herstel de afgelopen periode en kom met een plan van aanpak. Dit jaar moet dan ook gezien worden als een overgangsjaar waarin we iedereen vragen om begrip voor de eventuele achterstand waardoor een foutje in de planning of het te vaak indelen van een team dan gebruikelijk kan voorkomen. Maar nogmaals, we gaan herstellen wat niet goed was waardoor er meer leden bevoegd zijn om te fluiten.

 

Wat hebben we gedaan en wat gaan we doen?

 

1.

Als eerste hebben we de administratie op orde gemaakt. Het was lang niet duidelijk wie nou wel en wie niet een scheidsrechterkaart heeft. Dat weten we nu wel. 

 

2.

Vervolgens hebben we de cursus aangevraagd voor de A leden die nog geen kaart hebben. Zij gaan de cursus volgen in november en eind november wordt het "examen" afgelegd. In januari is de B jeugd aan de beurt. De informatie aan de A jeugd is inmiddels verstrekt.

 

3.

We gaan in de winterstop een event organiseren voor de C jeugd die op een speelse manier in aanraking komt met het fluiten zodat de C jeugd na de winterstop altijd samen met 1 volwassene een wedstrijd kan fluiten van de jongste jeugd.

  

4.

We gaan tevens senioren en niet spelende leden benaderen om de jeugd te begeleiden bij het fluiten. Hoe groter deze groep is, hoe beter het is.

 

5.

We doen een oproep aan ouders, die ook een kaart willen halen, zich bij ons te melden. Zo krijgen we een pool van ouders die kunnen fluiten op de zaterdagen. We stellen het zeer op prijs als ouders zich melden.

 

6.

We gaan ook een inventarisatie maken van senioren die nog geen kaart hebben. Ook zij worden gevraagd deel te nemen aan de eenvoudige cursus die digitaal gevolgd kan worden met een " examen" bij VHC.

 

 

Al met al hopen we zo dat we de achterstand dit seizoen kunnen inlopen en dat er een duidelijker beleid ontstaat als het gaat om arbitrage.

 

Let wel: het hebben van een kaart is als spelend lid van VHC een vereiste.

 

Tot slot willen we benadrukken dat we een flink beroep doen op de senioren teams om op zaterdag jeugdwedstrijden te fluiten. We beseffen ons dat dit ongewoon is, zeker als het gaat om de hoeveelheid fluitbeurten. Toch vragen wij jullie om dit seizoen met ons mee te werken zodat we ervaren scheidsrechters op de velden hebben staan terwijl we tegelijkertijd de jeugd goed kunnen opleiden. Dank jullie wel voor de medewerking.

 

Mochten er leden zijn met een kaart die nu al zeggen deel te willen nemen aan de begeleiding van onze jeugd tijdens het fluiten dan horen we dat heel erg graag!

Alle hulp is zeer welkom. Stuur gewoon een mail aan: [email protected]

 

 

Met sportieve groet,

 

De arbitrage commissie

 

2-10-2017
Fotoboek Boerebroèlof 2016
 
Er zijn heel veel herinneringen aan die prachtige Boerebroèlof van VHC in 2016. En gelukkig zijn die herinneringen vastgelegd op honderden foto's. Een mooie verzameling foto's heeft geleid tot een fotoboek van 48 pagina's op A4 formaat. Beleef het dus nog één keer en bestel het unieke fotoboek voor maar 25 euro.

Je kunt dit heel gmakkelijk doen door een mail te sturen met je gegevens aan: [email protected]
Zet in de mail het aantal boeken dat je bestelt, je naam, adresgegevens, telefoonnummer en IBAN. Je krijgt dan vanzelf bericht hoe de betaling gaat verlopen.

Veel plezier met het fotoboek!
Bestuur BB16
 

18-9-2017
Spelregelboekje VHC veldhockey
 
Graag willen wij jullie, aan het begin van seizoen 2017-2018 een nieuwe digitale versie van de spelregels van het veldhockey geven. Je vindt het boekje in de bijlage. Voor deze handleiding is de uitleg van alle spelregels nog eens nagelopen en waar nodig verduidelijkt. En wat ook leuk is, dat zijn de linkjes naar filmpjes van de KNHB die op maar liefst 40 plaatsen in de tekst zijn opgenomen. Door met je muis te klikken op FILMPJE kom je bij één van de bijna 125 verschillende spelsituaties die op YouTube beschikbaar zijn. 
 16-9-2017
Belangrijk: wastips nieuwe shirts!
 

Was het shirt niet samen met ander wasgoed. Op 40 graden maximaal. Gebruik geen wasverzachter, dit beschadigt de technische weefsels. Niet in de droger - de stof droogt van zichzelf erg snel - in de droger kan beschadiging ontstaan. Was het shirt altijd binnenste buiten. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel. Zo blijft je shirt lang mooi!

 
VHC Venlo APP
Apple Store Google Store
 
Statistieken
Nu online 81Vandaag jarig
Luuk Greijn
Uitslagen
14-januari
ZD1-MHC MEP D1:2-5
ZD1-HTCSON Hockey D1:4-4
ZH1-HC Oranje Rood Oranje-Rood H1:1-3
ZH1-HV Weert H1:4-4
ZJB2-R.H.C. Concordia JB2:5-3
ZJB2-HC Scoop JB2:9-0
ZJC1-HC Helmond JC1:1-6
ZJC1-HC Oranje Rood Oranje-Rood JC3:6-3
ZJC2-Maastrichtse Hockey Club MHC JC2:1-2
ZJC2-HV Weert JC2:6-2
ZJD21C-H.O.D. JD1:1-7
ZJD21C-V.M.H.C. Basko JD1:1-4
ZMA21C-HOB Bakel MA1:3-2
ZMA21C-Hockeyclub Blerick MA1:2-4
ZMB21C-HC Tilburg MB2:2-12
ZMB21C-ZwartWit MB21C:0-2
ZMC21C-HC Nova MC2:4-3
ZMC21C-Hockeyclub Blerick MC2:3-4
13-januari
ZJA1-B.H.V. Push JA1:1-8
ZJA1-V.M.H.& C.C. M.O.P. JA1:3-5
ZJB1-V.M.H.& C.C. M.O.P. JB1:5-3
ZJB1-Hockeyclub 's-Hertogenbosch JB1:7-3
ZJD2-Nuenen JD1:1-5
ZJD2-HCAS JD1:1-3
ZMB1-Geel-Zwart MB1:2-4
ZMB1-H.O.D. MB1:3-3
ZMB2-Hockeyclub Blerick MB2:1-1
ZMB2-MHCV MB3:9-0
ZMD1-Tegelen MD1:2-3
ZMD1-Hockeyclub Blerick MD1:2-3
ZMD3-Hockeyclub Blerick MD4:1-1
ZMD3-HC Nuth MD2:3-2
Party Service Venlo Cup
1. Meisjes B2
2. Heren 2
3. Jongens D1 Foto aanwezig
4. Dames 2
5. Dames Jong 1 Foto aanwezig
hele Party Service Venlo Cup competitie
Keeperscompetitie
Nora Sprenger 
Rachelle van Stralen 
Sophie Driessen 
Flip Curvers  10 
Danee Dings  11