VHC 90 jaar! 30 juni 2018
Party Service Venlo

Warming Up App


Oefeningen voor elk team/niveau
Babylidmaatschap

Een babylid aanmelden?: [email protected]l

babyclub

Studentenhockey

Arbitrage 
Arbitrage
banner

Informatie van de arbitragecommissie

Op deze pagina vind je antwoord op veel gestelde vragen en tevens de actuele spelregels. Daarnaast vind je hier veel handige tips die jou kunnen helpen bij het fluiten van een wedstrijd.


Wat doet de arbitragecommissie?

De taak van de arbitragecommissie is het ontwikkelen en op peil houden van de kwaliteit van de arbitrage. Daarbij is arbitrage een breed begrip. Zowel de spelregelkennis als ook de spelervaring en het spelplezier vallen hieronder. De arbitragecommissie houdt zich bezig met het opleiden en begeleiden van scheidsrechters, het informeren van de leden over de spelregels en de indeling van de scheidsrechters voor de wedstrijden.

Wie zit er in de arbitragecommissie?

Kijk links in de organisatie om te kijken wie er in de arbitragecommissie zitten.

Wanneer moet ik een scheidsrechterskaart halen?

De KNHB heeft verplicht gesteld dat alle A- en B-jeugd in het bezit dient te zijn van een geldige scheidsrechterskaart. Wij als club ondersteunen deze zienswijze en zullen dus met regelmaat een verplichte scheidsrechterscursus aanbieden voor leden die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. In het gunstigste geval wordt er aan de C-jeugd al een cursus gegeven. Op deze manier leert de jeugd op jonge leeftijd al de regels kennen. Tevens zal de C-jeugd al zo nu en dan ingedeeld worden om de jongste-jeugd te fluiten/begeleiden. Hierdoor kan de C-jeugd al ervaring opdoen met het fluiten, zodat, als ze later de B- en C-jeugd moeten fluiten, al weten wat het vak inhoudt.

Hoe vaak moet ik als jeugdlid fluiten?

Onze club telt veel jeugdteams die iedere week gefloten moeten worden. De jongste jeugd wordt meestal gefloten door C-jeugd, vaak samen met A- of B-jeugd. De A- en B-jeugd moeten daarnaast alle junioren-teams (op A-teams na, die worden doorgaans door senioren gefloten) fluiten. Deels worden ze hier bij ondersteund door senioren. Gemiddeld fluit je 4-6 keer per seizoen. Dit is afhankelijk van allerlei factoren: het aantal thuiswedstrijden, de uit-/thuisverhouding, de hoeveel scheidsrechters die wij tot onze beschikking hebben etc.

Ik ben ingedeeld om te fluiten. Hoe kan ik me voorbereiden?

Als je ingedeeld bent om te fluiten, ontvang je daarover een e-mail. In deze e-mail staat hoe laat en welk team je moet fluiten. Op de site van de Venlose Hockey Club in het wedstrijdschema kun je zien met wie jij samen fluit, vaak is dit een teamgenoot. Op de site vind je tevens alle spelregels, voor de jeugd en jongste jeugd, en handige tips voor het fluiten. Het is handig om deze eens door te lezen. Zorg er verder voor dat je op de wedstrijddag op tijd aanwezig bent, minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd, zodat je voor de wedstrijd nog met je collega-scheidsrechter duidelijke afspraken kunt maken. Spreek af dat ieder zijn/haar eigen cirkel fluit (de cirkel aan je rechterhand), maar dat jullie elkaar wel ondersteunen en aanwijzingen geven. Spreek af wie de tijd en stand bijhoudt.

Waar moet ik nog opletten tijdens het fluiten?

Naast natuurlijk de spelregels en naleving daarvan zijn er ook nog andere zaken waar je op moet letten. Goede communicatie en oogcontact met je collega-scheidsrechter is belangrijk. Schroom niet om bij grote twijfel de tijd stil te zetten en je collega-scheidsrechter te raadplegen. Fluit duidelijk en niet te zacht. Geef duidelijke aanwijzingen met je armen en loop actief mee met het spel.

Hoe moet ik over het veld lopen?

Z org gedurende de hele wedstrijd dat je dicht bij de bal bent, zodat je (de indruk wekt dat je) alles kunt zien. Natuurlijk kun je niet alles zien, maar doe zo laat je in ieder geval zien dat je probeert alles te zien. Als je meeloopt met het spel, sta je dus ook nooit op de 23-meter-lijn als de bal in de cirkel is of in de buurt van de achterlijn. Je hoort dan op de achterlijn te staan. In principe loop je dus altijd voor de aanval uit. looplijnen

Ik ben ingedeeld, maar ik ben verhinderd om te fluiten. Wat moet ik doen?

Wanneer je verhinderd bent om te fluiten, dien je zelf voor een correcte vervanging te zorgen. Geef deze wijziging door aan [email protected] zodat dit in het systeem kan worden aangepast. Indien jij niet komt opdagen of geen correcte vervanging hebt geregeld, zal er een sanctie worden opgelegd.

Waar vind ik alle spelregels?

Klik hier om alle spelregels te zien.

Ik ben ballenkind. Waar moet ik op letten?

Een van de belangrijkste aandachtspunten is het letten op de scheidsrechter. Door goed te kijken wat de scheidsrechters aangeven, kan de bal op de juiste plaats gelegd worden. Gooi pas een bal in het veld als de andere bal helemaal uit het veld is. Laat je niet beïnvloeden door roepende spelers. Gooi alleen een bal in het veld als de bal aan jouw kant uit het veld is gegaan. De ballen voor een inslag (bal over de zijlijn), lange corner en strafcorner leg je op de juiste plaats neer. Gooi de bal pas terug naar een mede ballenkind als het spel niet meer in de buurt is. Praat niet met het publiek, dan kun je minder het spelen volgen. Neem geen hockeystick mee het veld op. Hang niet tegen de boarding aan. Wanneer je rechtop staat op ongeveer een meter van de lijn af, ben je meer met het spel bezig.

Ik heb nog een andere vraag over arbitrage.

Indien je nog een vraag hebt, dan kun je deze altijd stellen aan een van de leden van de arbitragecommissie, bij voorkeur per e-mail. Kijk voor de e-mailadressen van de leden onder organisatie of mail naar het algemene adres: [email protected]


Opleidingen en cursussen

In 2005 hebben meerdere jeugdtrainers bij VHC het certificaat ontvangen voor het volgen van een interne trainerscursus onder leiding van Carel van der Staak.


Opleidingen scheidsrechters

Binnen onze vereniging worden alle jeugdleden opgeleid tot clubscheidsrechter.
Dit is een verplichting die de KNHB ons oplegt vanaf 2006.
Wij zullen dan ook iedereen de mogelijkheid hiertoe bieden. De opleidingen worden gegeven voor de A- en B-jeugd.

Het diploma levert veel voordelen op voor de jeugd. Wanneer we namelijk meer scheidsrechters hebben dan heb je per persoon ook minder fluitbeurten per jaar. Het behalen van dit diploma komt ook je spel ten goede. Het beheersen van de regels heeft namelijk te allen tijde een positieve invloed hierop. Je weet wat mag……..en wat niet!

Wanneer je veel plezier hebt in het fluiten dan bestaat de mogelijkheid om na een jaar op te gaan voor het diploma bondsscheidsrechter. Meer informatie hierover vind je op de site van de KNHB.

 
VHC Venlo APP
Apple Store Google Store
 
Statistieken
Nu online 92Vandaag jarig
Luuk Greijn
Uitslagen
14-januari
ZD1-MHC MEP D1:2-5
ZD1-HTCSON Hockey D1:4-4
ZH1-HC Oranje Rood Oranje-Rood H1:1-3
ZH1-HV Weert H1:4-4
ZJB2-R.H.C. Concordia JB2:5-3
ZJB2-HC Scoop JB2:9-0
ZJC1-HC Helmond JC1:1-6
ZJC1-HC Oranje Rood Oranje-Rood JC3:6-3
ZJC2-Maastrichtse Hockey Club MHC JC2:1-2
ZJC2-HV Weert JC2:6-2
ZJD21C-H.O.D. JD1:1-7
ZJD21C-V.M.H.C. Basko JD1:1-4
ZMA21C-HOB Bakel MA1:3-2
ZMA21C-Hockeyclub Blerick MA1:2-4
ZMB21C-HC Tilburg MB2:2-12
ZMB21C-ZwartWit MB21C:0-2
ZMC21C-HC Nova MC2:4-3
ZMC21C-Hockeyclub Blerick MC2:3-4
13-januari
ZJA1-B.H.V. Push JA1:1-8
ZJA1-V.M.H.& C.C. M.O.P. JA1:3-5
ZJB1-V.M.H.& C.C. M.O.P. JB1:5-3
ZJB1-Hockeyclub 's-Hertogenbosch JB1:7-3
ZJD2-Nuenen JD1:1-5
ZJD2-HCAS JD1:1-3
ZMB1-Geel-Zwart MB1:2-4
ZMB1-H.O.D. MB1:3-3
ZMB2-Hockeyclub Blerick MB2:1-1
ZMB2-MHCV MB3:9-0
ZMD1-Tegelen MD1:2-3
ZMD1-Hockeyclub Blerick MD1:2-3
ZMD3-Hockeyclub Blerick MD4:1-1
ZMD3-HC Nuth MD2:3-2
Party Service Venlo Cup
1. Meisjes B2
2. Heren 2
3. Jongens D1 Foto aanwezig
4. Dames 2
5. Dames Jong 1 Foto aanwezig
hele Party Service Venlo Cup competitie
Keeperscompetitie
Nora Sprenger 
Rachelle van Stralen 
Sophie Driessen 
Flip Curvers  10 
Danee Dings  11